Shoppping Cart
Tootesildid

Valmista ise! Suhkruvaba snickers ja muud põnevad retseptid

Isetehtud snäkid, kus on kasutatud magustamiseks puuvilju, on lihtsad valmistada ja seisavad sügavkülmas pikalt. Lastega koostegemise rõõm, või siis iseendale meelehea valmistamine paariks nädalaks ette, võiks kuuluda nädalavahetuse rutiinide sisse.

Koostisained

Sisu:

150 g (1 cup) india pähkleid
150 g (1cup) mandleid
1/4 tl naturaalset vaniljet
1/8 tl himaalaja soola
225 g (1+1/2 cup) datleid

Šokolaad:

120 ml (1/2 cup) kookosrasva
82 g (3/4 cup) kakaopulbrit
60 ml (1/4 cup) agaavi-/riisi-/vahtrasiirupit/mett vms

Valmistamine

Sisu:

Purusta india pähklid ja mandlid väikesteks tükkideks.
Lisa vanilje ja sool ning sega. Seejärel lisa datlid ning blenderda, kuni saad ühtlase kleepuva massi.
Pressi tugevad pallikesed ja aseta sügavkulma, kuni valmistad šokolaadi.

Šokolaad:

Sulata kookosrasv ja sega ülejäänud komponentidega, kuni mass on ühtlane. Võta pallikesed sügavkülmast ja torka hambaork keskele. Kasta pallikesed šokolaadi ja seejärel külmuta. Säilita õhukindlas karbis külmkapis.

Kui šokolaadi üle jääb, siis võid pallikesed sellega topelt katta või tee oma kaaslasele šokolaadimassaazi 😉

Koostisained

1pk india pähkleid
1pk metsapähkleid
1pk rosinaid
1pk musti ploome
apelsinimahla

Katteks:

kookoshelbeid/mandlilaaste/
mandlijahu

Valmistamine

Purusta pähklid ühtlaseks massiks, lisa puuviljad ja tunde järgi apelsinimahl.
Segu peab olema vormitav, kuid mitte liiga vedel.
Kui soovid hapukamaid palle, lisa nt marju.
Valmista pallikesed ja veereta seejärel mandlijahus, -laastudes, kookoshelvestes või muus meelepärases.
Säilita külmikus või kõhus 🙂

Koostisained

1 või 2 banaani lõigud külmutatult
Külmutatud marjad omal valikul
Soovi korral võid lisada näiteks veidi vaniljet
Banaanid peavad tükeldatult sügavkülmas olema vähemalt 12 tundi

Valmistamine

Olenevalt blenderi võimsusest lase koostisainetel veidi sulada. See jäätis võib nõrgema blenderi mootorile saatuslikuks saada, nii et alustage ettevaatlikult.

Aseta banaanitükid ja marjad blendrisse ja blenderda. Ühele inimesele piisab ühest banaanist. Mida rohkem on marju, seda rohkem on tulemus sorbeti moodi, mida rohkem on banaani, seda kreemisem on tulemus. Tarbida koheselt, uuesti külmutada ei saa.

Koostisained

100 grammi india pähkleid
suur peotäis külmutatud maasikaid (või vaarikaid jne)
1 teelusikas mett
veidi vaniljet

Valmistamine

Leota pähkleid paar tundi, et neid oleks kergem blenderdada.
Blenderda kõike koos, lisa veidi vett. Tarbida koheselt.

Koostisained

8-10 leotatud datlit
ca 200 ml vett
2 küpset banaani
pool avokaadot
2 suurt supilusikatäit pähklivõid
2 suurt supilusikatäit kakaod

Valmistamine

Blenderda leotatud datlid vähese veega ühtlaseks massiks. Lisa ülejäänud koostisained ja vesi. Võid maitset proovida ja soovi korral mugandada enda eelistustele vastavalt. Pane kaussi ja kaunista marjadega või mandli- või kookoslaastudega. Valmis puding on üsna soe, soovitan panna korraks külmikusse seisma.

Koostisained

Põhi:

95 g (1 cup) kaerahelbeid
150 g (1 cup) india pähkleid
110 g (1 cup) mandlijahu
80 g (1 cup) kookoshelbeid
näpuotsaga soola
120 ml (1/2 cup) agaavi-/riisi-/vahtrasiirupit/mett vms
1 spl kookosrasva

Karamell:

300 g (2 cups) datleid
2 spl pähklivõid
naturaalset vaniljet
1 spl kookosrasva
näpuotsaga soola
1 spl vett
82 g (1/2 cup) maapähkleid

Šokolaad:

120 ml (1/2 cup) kookosrasva
82 g (3/4 cup) kakaopulbrit
60 ml (1/4 cup) agaavi-/riisi-/vahtrasiirupit/mett vms

Valmistamine

Põhi:

Köögikombainis purusta ja sega kaerahelbed, india pähklid, mandlijahu, kookoshelbed ja lisa sool, kuni kõik on ühtlane mass. Lisa mesi/siirup ja kookosrasv ning lase köögikombainil segada kõik ühtlaseks taignaks. Vajuta saadud mass ühtlase kihina köögipaberiga kaetud vormi/alusele ja aseta sügavkülma.

Karamell:

Väga kuivi datleid leota kuumas vees 2h; pehmemaid vastavalt vajadusele, et saaks need püreestada koos ülejäänud komponentidega.
Saadud kreem määri põhjale ja kata pealt maapähklitega.
Aseta tagasi sügavkülma.

Šokolaad:

Sulata kookosrasv ja sega ülejäänud komponentidega. kuni mass on ühtlane. Võta vorm sügavkülmast ja kata eelnevad kihid šokolaadiga. Külmuta vähemalt 2h. Seejärel lõika sobiva suurusega tükid. Parim tarbida 20-30min pärast sügavkülmast välja võtmist. Hoia õhukindlas karbis sügavkülmas.

Koostisained

Šokolaad:

240 (1 cup) ml kookosõli
82 g (3/4 cup) kakaopulbrit
1/2 tl naturaalset vaniljet
60 ml (1/4 cup) Agaavisiirupit/mett/vahtrasiirupit

Täidis:

150 g india pähkleid (öö läbi leotatud)
20 g (1/4 cup) kookoshelbeid
120 ml (1/2 cup) kookospiima
Veidi agaavisiirupit/mett/vahtrasiirupit jne
60 ml (1/4 cup) kookosrasva
30 g (1 cup) spinatit
peotäis mündilehti
tilk või kaks piparmündiõli

Valmistamine

Šokolaad:

Sulata kookosrasv ja sega teiste koostisainetega, kuni on ühtlane mass. Kanna nt muffini- või sarnaste vormide paberiga vooderdatud põhja kiht šokolaadi (pool kogusest).
Aseta sügavkülma 10 minutiks tahenema.

Täidis:

Pane india pähklid, kookoshelbed, kookospiim ja -rasv köögikombaini ning tee ühtlane pehme ja peen mass. Lisa mündilehed, spinat ja piparmündiõli ning blenderda, kuni lehed on pulbrsitunud ja mass ilus roheline. Vala kreem vormides olevale šokolaadile ja külmuta, kuni muutub tahkeks. Nüüd vala ülejäänud šokolaad vormi ja külmuta üleöö.
Hoia maiuseid õhukindlas anumas sügavkülmas. Enne tarbimist sulata ca 20 min.

Kookospiim – soovitan kasutada Santa Maria extra creamyt (lillas tetrapakis). See on piisavalt tummine, saab veega lahjendada ja kogust suurendada ning seal ei ole lisaaineid. Kookoskoor/piim võib olla väga erineva maitsega, sõltuvalt tootjast.

Head katsetamist ja magusanautlemist ning pidage meeles, et igas vormis magusaga tuleb piiri pidada 😉

Kes ei viitsi ise kokata, leiab oma suhkruvabad maiustused siit: