Shoppping Cart
Tootesildid

Mine metsa!

Päike paistab ja nii hea on olla, et pikale veninud talve ‘vaevused’ hakkavad juba täiesti meelest ära minema. Eks tõsi ta on, et meie kaunil kodumaal saab päikesevanne harva võtta; seega ime pole, et kohe, kui esimesed kiired koos imesinise taevaga endast märku annavad, lendavad meist tõeliselt karastunutel juba jakid ja pikad püksid kus see ja teine ning iga väikseimgi murulapp saab jume peale meelitamiseks ära kasutatud.

Aga see pole tegelikult veel isegi parim osa kevad-suvest! Parim osa on see, kui näed metsikult rohelist rohtu ja kollaseid õisi igal pool tärkamas, sest sa juba tunned oma sisimas, kuidas vitamiinid hakkavad su kehas võimust võtma, kui need oma toidulauale krabad. Küsimus on nüüd ainult selles, et mida ja kuidas kasutada saaks. No selleks ma siin olengi!

“Kollased juuksed, rohekas kleidike…” Mis on see emade poolt kardetud lilleke, millel on võime laste parimad heledad riided ära rikkuda, aga millega saab nii nalja ja mängu ja ilu-ilu? Võilill muidugi! Ning parimad osad sellest on selle mahlased rohelised lehed. Kaltsium, raud, antioksüdandid, mineraalid, proteiin, vitamiinid – kõike seda leiad neist ohtralt. Ja ma mõtle tõesti ohtralt! Lehed on küll suhteliselt kibedad, ent kui neid koos magusate ja/või mahlaste viljadega koos serveerida, on need suurepäraseks kevadiseks toidulisandiks kogu perele.

Liver-Cleansing-Super-Detox-SmoothieVÕILILLESMUUTI

1 banaan

1 kiivi

1 kl maasikaid

1 peotäis võilillelehti

Blenderda vähemalt 1 min ja naudi!

Nii et nüüd ei ole need päikesekarva lilled mitte ainult silmailuks ja pärja meisterdamiseks, vaid Sinu tervise turgutatajateks – mine kohe metsa alla korjama!

Antioksüdantidest pakatab ka selle kevade absoluutse lemmiktoidu – karulaugupesto peategelane. Karulauk on üks parimaid kevade ande, mille tunned juba eemalt aroomi järgi ära. Kahjuks on tema kasvuaeg väga lühike, mistõttu tasub kiirelt jaole minna ning pole ime, kui sõbrad oma salajasi kasvukohti reeta ei taha. Üks võimalik retsept siin ka Sulle proovimiseks.

2016-05-12-15-39-50KARULAUGUPESTO

1 suur peotäis karulauku

½ kl leotatud india pähkleid

¼ kl seedermänniseemneid

⅓ kl naturaalset õli

½ tl naturaalset soola

Sega köögikombainis kokku ja määri (kuivik)leivale, kasuta kastmena või söö niisama!

Karulauku saad kasutada tegelikult väga lihtsalt igal pool. Lisa seda toidule, nagu muid ürte lisad. Lihtsalt tuletame Sulle meelde, et kasuta kindlasti kevadel ära võimalust süüa värskeid rohelisi! Oleme külmutatud ja kuivatatud salatilisanditest juba üpris tüdinenud ning aeg on saada justkui taas üheks loodusega, eksole.

Et ma täna Sind liiga kaua päikeselaengust eemal ei hoiaks, siis jätan osad tarkused praegu oma teada, aga räägin lisaks veel lähipäevil kindlasti nurmenukust ja nõgesest, nii et varu juba endale paras ports – küll õpid neid kasutama (palju rohkemaks kui ainult tee keetmiseks!)

Seniks aga hoia silmad lahti ja kui oma mõistusest väheks jääb, siis internetiavarustest leiab alati vihjeid, mida ja kuidas parimal viisil söögiks ära kasutada.

 

Päikest!

Häli